Descriere
Densimetru pentru vin de tip Wagner (acest densimetru înlocuiește aparatul Ebuliometru Maligand care este foarte complex și scump). Temperatura vinului trebuie să fie 20°C și pentru a obține un rezultat corect nu trebuie să conține zahăr.
Mod de utilizare: densimetrul va fi amplasat în lichid, lăsând-l să plutească liber, înălțimea coloanei de lichid trebuie să fie mai mare cu cel puțin 2 cm ca și lungimea densimetrului. Citirea se face în starea de repaos al densimetrului. Linia la care se află la suprafața lichidului va indica valoarea care trebuie înmulțit cu un număr între 1.9 – 2.5. Acest număr variază în funcție de solul locului și natura geografică (ex. pentru vinul de masă, având un sol
nisipos trebuie înmulțit cu 2.2 iar pentru un vin de calitate înaltă din zona munții acest număr
este 2.5). Rezultatul obținut indică volumul de alcool din vin. În cazul în care vinul conține încă
zahăr sau este foarte dens densimetru poate să arată o valoare eronată sau chiar 0.
Tara de origine: EU
Lungimea totala: 190mm
Lungimea gradatiilor alcool: 32mm
Produs din sticla.
Pentru a folosi usor acest densimetru recomandam:
Recenzii
Nu există recenzii până acum.