Descriere
Procesul de fabricatie consta in injectarea gazului lichefiat SO2 in perna de apa rezultand o solutie apoasa, limpede, fara sediment avand o concentratie in SO2 de 5-6%, acest procent reprezentand cantitatea ideala pentru tratarea mustului in procesul de fermentatie controlata si intretinerea vinului pe o perioada indelungata.
Tratamentul cu conservant alimentar SO2 5-6% se realizeaza odata cu zdrobirea strugurilor si obtinerea mustului asigurandu-se o fermentatie optima pastrandu-se calitatile oxidante ale vinului. In faza de zdrobire a strugurilor folosim o doza de 1L solutie produs comercial/1000kg struguri.
Conservantul alimentar pe baza de SO2 in concentratii de 5-6% se mai utilizeaza dupa ce vinul s-a separat de drojdie folosindu-se o doza de 0,6 – 0,8litri / 1000litri vin.
O data cu acest tratament protejam vinul impotriva efectului de otetire. Se recomanda ca in aceasta faza sa efectuam si tratamentul de bentonizare ce permite o limpezire foarte buna a vinului. In urma tratamentului cu SO2 5-6% si bentonita vinul se agita in scopul omogenizarii intregii mase de vin si va fi consumat dupa minim 21 de zile de la efectuarea tratamentului mai sus mentionat.
Caracteristici tehnice ale produsului:
- Domenii de utilizare: industria vinului, industria conservelor
- Aspect: Solutie translucida, limpede, fara sediment
- Concentratie: 5-6% SO2
- Densitate relativa: 1,032-1,034 kg/ cm3
- Temperatura de pastrare: maxim 27 grade Celsius
- Doza de utilizare: Minim 0,6% litri/ 1000litri vin – Maxim 1litru / 1000litri vin
- Termen de valabilitate: 24 de luni
Produsul conservant alimentar cu continut de SO2 6% sub forma de solutie se ambaleaza in recipienti tip pet.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.