Descriere
Ortiva 250 SC este un fungicid polivalent cu spectru larg de combatere a bolilor la legume.
Fungicidul actioneaza in ciclul de dezvoltare a agentilor patogeni, in principal asupra germinarii si mobilitatii sporilor. O mare parte din substanta activa patrunde in frunza si se misca translaminar, avand ulterior si o redistribuire uniforma a produsului in intreaga frunza. Restul de substanta formeaza un rezervor la suprafata frunzei, care se reactiveaza in conditii de umiditate.
Ortiva 250 SC are un efect vitalizant asupra plantelor, frunzele avand o capacitate de asimilare mai buna. De asemenea, are influenta pozitiva asupra perioadei de pastrare a legumelor.
Mod de utilizare
Se recomanda aplicarea preventiva. Daca bolile s-au instalat deja, nu se recomanda utilizarea produsului (activitate curativa redusa).
Ardei, Castraveti, Tomate: Ortiva 250 SC se aplica preventiv in partea a doua a vegetatiei, in perioada formarii fructelor. Intervalul dintre tratamente se adapteaza in functie de conditiile climatice, evolutia bolii si a culturii.
Cartof, Ceapa, Morcov: Fungicidul se aplica preventiv, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor.
Se va evita aplicarea produsului atunci cand temperatura aerului si/sau umiditatea relativa sunt foarte ridicate (se va acorda atentie in mod deosebit in spatiile protejate).
Pe parcursul unui sezon, numarul de tratamente cu Ortiva 250 SC nu va depasi 30% din numarul total de tratamente, dar nu mai mult de 3 tratamente pe sezon.
Intervalul dintre tratamente este de 10 zile in conditii de presiune scazuta si de 7-8 zile in caz de presiune ridicata de infectie.
Aplicarea fungicidului Ortiva 250 SC cu 3 zile inainte de recoltare creste perioada de pastrare a legumelor pana la 2-3 saptamani.
De asemenea, se recomanda a nu se efectua tratamente consecutive cu Ortiva 250 SC, ci in alternanta cu alte produse din grupe chimice diferite (de ex. Ridomil Gold MZ 68 WG, Pergado MZ, Bravo 500 SC).
Plante tratate: Ardei, Cartof, Castraveti, Ceapa, Morcov, Tomate
Boli si Ciuperci combatute: Alternarioza, Fainare, Mana, Putregaiul negru al fructelor, Innegrirea frunzelor.
Cultura |
Agentul patogen |
Doza |
Dilutie 10 ml |
Suprafata |
Timp |
Ardei |
Fainare Putregaiul negru al fructelor |
0,075% (0,75 litri/ha) |
10 ml/13 litri apa | 130 mp |
3 zile |
Cartof |
Alternarioza |
0,5 litri/ha |
10 ml/20 litri apa | 200 mp |
7 zile |
Castraveti |
Fainare Mana |
0,075% (0,75 litri/ha) |
10 ml/13 litri apa | 130 mp |
3 zile |
Ceapa |
Mana Alternarioza |
0,075% (0,75 litri/ha) |
10 ml/13 litri apa | 130 mp |
14 zile |
Morcov |
Fainare |
0,075% (0,75 litri/ha) |
10 ml/13 litri apa | 130 mp |
10 zile |
Tomate |
Mana Fainare Alternarioza Innegrirea frunzelor |
0,075% (0,75 litri/ha) |
10 ml/13 litri apa | 130 mp |
3 zile |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.