Descriere
Ortiva Top actioneaza asupra unui spectru larg de boli, preventiv si curativ, prin activitate de contact, translaminara in planta si sistemica, fiind recomandat sa se utilizeze in culturile legumicole.
Mod de actiune
Azoxistrobin
Actioneaza ca inhibitor al respiratiei mitocondriale, blocand ciclul energetic al patogenului.
In principal, intervine in ciclul biologic al ciupercii, in timplul germinatiei sporilor si in timpul initierii penetrarii in tesuturile plantei.
Activitate preventiva.
Preluare graduala si activitate sistemica locala in frunze.
Difenoconazol
Blocheaza biosinteza steroizilor in membranele celulare ale fungilor.
Actiune preventiva si curativa.
Actiune sistemica locala si usoara translocare acropetala.
Recomandari de utilizare
- Tomate: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat, numar maxim de tratamente 3.
- Vinete: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat, numar maxim de tratamente 3.
- Ardei: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat, numar maxim de tratamente 2.
- Fasole: butoni florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala, numar maxim de tratamente 2.
- Varza si Varza de Bruxelles: 2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale, numar maxim de tratamente 2.
- Conopida si Broccoli: 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale, numar maxim de tratamente 2.
- Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Hrean, Ridichii, Telina: 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale, numar maxim de tratamente 3.
- Dovlecei si Castraveti: aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor, numar maxim de tratamente 3.
- Salata: 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa, numar maxim de tratamente 2.
- Pepeni galbeni/verzi: de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor, numar maxim de tratamente 3.
- Praz: 6 frunze adevarate si pana la maturitate, numar maxim de tratamente 3.
- Capsuni si Zmeura: primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare, numar maxim de tratamente 3.
- Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului, numar maxim de tratamente 3.
- Ceapa verde: 5 frunze adevarate, numar maxim de tratamente 3.
- Mazare: butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala, numar maxim de tratamente 2.
Doza: 1 l/ha (indiferent de cultura)
Intervalul dintre tratamente se adaptateaza in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie. La aplicarea in spatii protejate, se va evita efectuarea tratamentului in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme. (foarte ridicate).
Cultura | Agentii patogeni combatuti |
Volum apa min- max (l/ha) |
Interval intre tratam ente (min) (zile) |
Timp pauza pana la recoltare (zile) |
Tomate, Vinete (sere si solarii) |
Putregaiul cenusiu Mana Patarea cafenie Alternarioza Fainare |
500- 1500 litri |
8-10 | 3 |
Ardei | Putregaiul cenusiu Mana Patarea cafenie Alternarioza Fainare |
500- 1500 litri |
10 | 3 |
Fasole verde (camp) |
Fainare Mana |
300- 1200 litri |
12 | 7 |
Varza, Varza de Bruxelles (camp) |
Albumeala cruciferelor Alternarioza Fainare Mana Putregaiul alb/negru Patarea alba Patarea neagra a frunzelor |
200- 600 litri |
14 | 21 |
Morcovi, Pastarnac, Patrunjel (camp) |
Alternarioza Fainare Putregaiul alb |
200- 600 litri |
14 | 14 |
Hrean, Ridichii (camp) |
Albumeala cruciferelor Alternarioza Fainare Mana Putregaiul alb/negru Patarea alba Patarea neagra |
200- 600 litri |
14 | 14 |
Conopida, Broccoli (camp) |
Albumeala cruciferelor Alternarioza Fainare Mana Putregaiul alb/negru Patarea alba Patarea neagra |
200- 600 litri |
14 | 14 |
Telina (camp, sere si solarii) |
Septorioza Putregaiul alb Făinare |
200- 1000 litri |
14 | 14 |
Dovlecei, Castraveti (camp, sere si solarii) |
Patarea cafenie Fainare |
500- 1500 litri |
10 | 3 |
Praz (camp) | Alternarioza Mana Patarea cafenie Rugină |
200- 1000 litri |
12 | 21 |
Salata (camp) | Cercosporioza Mana salatei Putregaiul alb Patarea neagra a frunzelor |
300- 1200 litri |
7 | 14 |
Ceapa, Ceapa din arpagic, Usturoi |
Alternarioza Mana Patarea cafenie Rugina |
300- 600 litri |
14 | 14 |
Ceapa verde (camp) |
Alternarioza Mana Pătarea cafenie Rugina |
300- 600 litri |
10 | 7 |
Mazare (camp) |
Antracnoza Fainare Mana Pătarea alba |
300- 1200 litri |
14 | 14 |
Capsun, Zmeura (camp, sere si solarii) |
Antracnoza Fainare Pătarea alba |
300- 1200 litri |
7 | 3 |
Pepene galben/verde (camp, sere si solarii) |
Patarea cafenie Fainare |
500- 1500 litri |
8 | 3 |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.