Termeni și condiții

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora, firma noastra AGROSELLING SRL isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi accesata in aceasta pagina. Ultima modificare este afisat intotdeauna la ultimul paragraf.

Accesul/vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune Termenilor si conditiilor de ultilizare, si implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestea si reprezinta intelegerea dintre parti.

Relatia dintre parti este guvernata de urmatoarele acte normative:

  • OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
  • OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
  • Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
  • Legea 365/2002 privind comertul electronic

Aceste Termene si Conditii Online sunt valabile exclusiv pentru achizitionarea Bunurilor si Serviciilor de pe www.agroieftin.ro, denumite in cele ce urmeaza “Bunurile/Produsele” si “Serviciile”.

Vanzatorul – AGROSELLING S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in LOC. PERICEI, NR. 428, JUD. SALAJ, avand numar de ordine in Registrul Comertului J31/579/2018, cod unic de inregistrare fiscala RO39844226, cont bancar IBAN: RO49BTRLRONCRT0486187801, BANCA TRANSILVANIA, denumita in cele ce urmeaza “Vanzatorul/AGROSELLING SRL”.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta de majorat implinita sau persoana juridica, legal constituita, inregistrata sau neinregistrata pe Site, direct, sau prin reprezentantii sai legali, care, prin finalizarea comenzii, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Online .

AGROSELLING SRL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.agroieftin.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau fara acordul prealabil scris al acesteia.

Magazinul online www.agroieftin.ro este detinut si administrat de compania AGROSELLING SRL, inregistrata la Registrul comertului cu nr. J31/579/2018, avand CUI: RO39844226, cu sediul social in Jud. Salaj, Com. Pericei, nr. 428 – mai multe informatii la contact.

Intregul continut al site-ului www.agroieftin.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date – este proprietatea AGROSELLING SRL si a furnizorilor sai (dupa caz) si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul nostru a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Domeniul www.agroieftin.ro este detinut de catre AGROSELLING SRL. Utilizarea marca noastra (Xelon), a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor si emblemelor, in forma directa sau „ascunsa” (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, cautare web) fara permisiunea prealabila scrisa este interzisa si se pedepseste conform legii. Preturile produselor pot fi schimbate oricand. Verificati pretul final de vanzare inainte de a achizitiona un produs.
 

1. Aspecte generale

1.1. Navigarea pe site-ul www.agroieftin.ro echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de utilizare, a conditiilor si a politicii de confidentialitate. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, va recomandam citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor si documentele anexe disponibile in termene si conditii.

1.2. Orice comanda plasata pe acest site trebuie sa fie de acord cu termenii si condițiile prezentate. Fotografiile, pretul, disponibilitatea si detaliile tehnice au ca scop prezentarea produselor si sunt informative. Preturile prezentate includ toate taxele, iar plata se efectuează la livrarea produsului în numerar. Isi rezervam dreptul de a actualiza / schimba / modifica in orice moment continutul acestui site, precum si termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila a utilizatorilor.

1.3. Informațiile publicate pe SITE sunt atat informatii de interes general despre produsele comercializate de AGROSELLING SRL, cat si informatii despre partenerii sai, cat si alte informatii considerate de AGROSELLING SRL ca fiind de interes pentru UTILIZATORI.

1.2. Informatiile sunt puse la dispozitia UTILIZATORILOR de regula, in mod gratuit, isi rezervam dreptul de a implementa anumite servicii pe SITE ce vor fi oferite contra cost UTILIZATORILOR.

1.3. UTILIZATORUL are obligatia de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuala ale site-ului, prevazute de legislatia in vigoare. 

2. Reguli de utilizare a magazinului online www.agroieftin.ro

2.1. Site-ul nostru faciliteaza incheierea de contracte de vanzare la distanta, prin intermediul internetului. Acestea sunt incheiate intre Agroselling SRL si intre client. Informatiile furnizate de client pentru plasarea comenzii trebuie sa fie reale, iar site-ul www.agroieftin.ro isi rezerva dreptul de a refuza plasarea comenzii atunci cand datele furnizate de catre utilizator nu sunt exacte.

2.2. Cumparatorul poate efectua comenzi pe Site, prin adaugarea produsele dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs si/sau un serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs si sau serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata ale produsului/serviciului.

2.3. UTILIZATORUL se obliga sa acceseze si sa utilizeze SITE-ul in scopuri si prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva (ex. atackuri DDOS).

3. Limiterea raspunderii AGROSELLING SRL

AGROSELLING SRL nu este si nu poate fi facut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, neacuratetea sau neactualizarea informatiilor publicate sau mentinute pe SITE, care nu se datoreaza culpei sale. UTILIZATORII pot gasi informatii detaliate in magazin AGROSELLING SRL sau folosind datele de contact.

3.2. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat inca. Comenzile sunt considerate ferme cand sunt facturate si finalizate.

3.3. Caracteristicile produselor prezentate pe SITE sunt preluate/puse la dispozitie de producatori/furnizori si vanzatorul nu-si asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii, totusi depunem toate eforturile ca sa avem informatii actualizate. Daca observati nereguli va rog sa ne anuntati folosind datele de contact.

3.4. Preturile produselor/serviciilor de pe acest SITE sunt informative si pot suferi modificari neanuntate. Promotiile prezentate pe SITE sunt valabile in perioada de timp mentionata.

In cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limita stocurilor disponibile. Preturile afisate pe SITE nu sunt identice cu cele din reteaua magazinelor AGROSELLING SRL, astfel ca pot aparea diferente intre pretul produsului afisat pe SITE si cel afisat in reteaua magazinelor.

Comenzile ale caror produse comandate pe SITE au pret mai mic decat cel afisat in magazinele, raman valabile si vor fi onorate in ordinea inregistrarii lor pe SITE si in functie de limita stocului disponibil pentru fiecare produs din comanda. Toate produsele prezentate pe acest SITE sunt disponibile in limita stocului fizic disponibil. In cazul epuizarii stocului, comanda va fi anulata, clientul urmand a fi notificat in acest sens de catre reprezentantul magazinului www.agroieftin.ro. Pentru comenzile achitate se va proceda la restituirea contravalorii in contul din care a fost efectuata plata.

3.5. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe SITE cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod datorita modificarii caracteristicilor sau design-ului, fara notificare prealabila de catre producatori.

3.6. AGROSELLING SRL isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe SITE.

3.7. Orice problema cauzata de produsele si/serviciile prezentate pe SITE se va solutiona pe cale amiabila in termen de maximum 15 zile de la momentul la care consumatorul anunta AGROSELLING SRL despre neconformitatile constatate.

4. Pierderi si costuri suplimentare

AGROSELLING SRL nu raspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.

4.1. AGROSELLING SRL nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii Site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe Site.

4.2. AGROSELLING SRL nu raspunde pentru defectiuni tehnice ale retelei/echipamentelor ce apartin operatorilor de telefonie mobila/procesatorului de plati, etc.

5. Livrarea comenzilor

5.1 Magazinul online www.agroieftin.ro este destinat in mod exclusiv livrarii produselor catre clientii de pe teritoriul Romaniei folosind un sistem de curierat door-to-door. In ceea ce priveste taxele, acestea sunt mentionate in momentul plasarii comenzii. Agroselling SRL face tot posibilul pentru ca produsele sa fie livrate la timp, insa nu isi asuma raspunderea pentru intarzierea coletelor din motive ce tin de curierat.

5.2 Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si/sau serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare online si/sau fizic.

5.3 In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), vanzatorul va informa clientul despre indisponibilitate. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar Vanzatorul va livra produsele conform comenzii astfel modificate.

5.4 In lista de produse sunt afisate informatii privind disponibilitatea produselor. Intrucat gama de produse comercializate este extrem de mare, stocul se actualizeaza zilnic, asa ca pot aparea mici inadvertente. Rezervarea stocului este garantat doar dupa facturarea comenzilor si nu putem garanta instant la plasarea comenzii.

Mai multe informatii despre livrarea comenzilor sunt regasite aici.

5.5 Receptia produselor in momentul livrarii

Cumparatorul are obligatia de a verifica coletul atat din exterior cat si din interior (pentru coletele trimise cu posibilitatea de deschidere de colet). Aceasta verificare permite verificarea continutului, in cazul in care se observa ca coletul nu contine toate produsele (sau contine alte produse) sau contine produse deteriorate cumparatorul poate sa refuze coletul sau in cazul in care preia comanda trebuie completat un raport de proces verbal de primire/predare impreuna cu agentul care livreaza coletul unde trebuie enumerate toate aspectele observate in momentul livrarii.

Atentie in cazul in care cumparatorul nu verifica continutul coletului, se considera automat acceptat de catre client, iar firma de transportator nu mai are nici o raspundere. In acest caz nu se pot face reclamatii ulterioare si produsele nu pot fi schimbate.

6. Returnarea produselor

6.1 Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunte la un Serviciu neprestat inca, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele mentionate expres in prezentul Document. Astfel, perioada de returnare a unui Bun sau renuntare la un Serviciu neprestat inca, expira in termen de 14 zile de la:

a) ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a Bunului achizitionat online;
b) ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura Comanda Bunuri multiple cu termene de livrare separate;
c) ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun din ultimul lot sau a ultimei piese dintr-un Bun – in cazul livrarii unui Bun care consta din mai multe loturi sau piese.

6.2 In cazul exercitarii dreptului de retragere, Cumparatorul va returna Bunurile fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care a comunicat Vanzatorului decizia sa de retragere din Contract. Termenul este respectat daca Bunurile sunt returnate de Cumparator inainte de expirarea perioadei de 14 zile. Bunurile trebuie sa fie returnate in conditii de siguranta.


6.3 In situatia exercitarii dreptului de retragere, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea Bunului returnat cu un alt Bun disponibil pentru vanzare, situatia in care i se va rambursa doar diferenta dintre valoarea Bunului returnat, in conditiile prezentului Document si pretul noului Bun, sau, dupa caz, Cumparatorul va achita diferenta de pret, daca valoarea Bunului disponibil ales la schimb este mai mare.

6.4 Regula in ceea ce priveste Costurile de retur este aceea ca acestea sunt in sarcina Cumparatorului/Clientului, care ia act de aceasta prevedere prin aderarea la prezentul document Termeni si Conditii Online.

6.5 In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din Contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit Bunul respectiv.

6.6 In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract, dar isi rezerva dreptul de a diminua valoarea Bunurilor

ATENTIE: Returnarea Pretului se face exclusiv in contul indicat expres de Client/Cumparator in scris, transmis in formularul completat sau prin e-mail Vanzatorului in acest scop. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs.


6.7 In caz de solicitare de retragere a Clientului/Cumparatorului din Contract, cu titlu de exceptie de la termenul de 14 zile, Vanzatorul are dreptul de a amana rambursarea sumei pana la primirea Bunului(-rilor) si efectuarea receptiei calitative/cantitative – evaluarea starii Bunului.

Produsele pot fi returnate conform prevederilor legale. Clientul poate anunta comerciantul ca renunta la cumparare prin completarea unui formular de returnare. Mai multe informatii despre retur il gasiti la politica de returCheltuielile realizate pentru returnarea produsului vor fi suportate de către client.

Atentie: aceste clauze sunt valabile doar pentru clienti persoane fizice, comenzile plasate ca si persoana juridica sunt evaluate diferit, pentru intrebari legat de returnarea produselor ca si persoana juridica va rog sa luati legatura cu noi folosind datele de contact.

7. Drepturi de autor

Toate informatiile afisate in cadrul magazinului www.agroieftin.ro (incepand de texte, reclame, produse, logo-uri, poze, promotii, etc) sunt proprietatea AGROSELLING SRL sau a furnizorilor sai si sunt protejate conform legea in vigoare. Folosirea fara acordului AGROSELLING SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

8. Procesarea datelor, politica de confidentialitate „Legislatia GDPR”

Confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal reprezinta una dintre preocuparile principale ale AGROSELLING SRL. Mai multe informatii legat de politica de confidentialitate sunt disponibile la confidentialitate. Mai multe informatii despre GDPR gasiti aici.

9. Masuri privind limitarea posibilitatii de frauda

9.1 Vanzatorul nu solicita Utilizatorilor/Clientilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS etc.) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale. Clientul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

9.2 Vanzatorul isi declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator/Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca reprezinta interesele Vanzatorului. Utilizatorul/Clientul se obliga sa informeze Vanzatorul asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact. Vanzatorul nu promoveaza SPAM-ul. Orice Utilizator/Client/ care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe Site poate opta pentru dezactivarea contului de Utilizator/ Client aferent acestei adrese de e-mail.

9.3 Comunicarile realizate de catre Vanzator prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii Continutului.

9.4 Urmatoarele actiuni  vor fi considerate tentativa de fraudare a Continutul Site-ului Vanzatorului:
a) de a altera sau de a modifica Continutul Site-ului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre Vanzatorul catre Clienti;
b) de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza Site-ul;
c) de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, Continutul expediat prin orice mijloc de catre Vanzator catre Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al Continutului.

9.5 Vanzatorul isi rezerva dreptul de intreprinde orice masuri legale care se impun in astfel de situatii, incusiv de a formula plangere penala  impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) pus in opera astfel de actiuni.

10. Obligatiile si drepturile cumparatorului

10.1 sa furnizeze informatii reale, corecte si actuale despre entitatea sa atunci cand acestea i se cer, in caz contrar exista posibilitatea refuzarii comenzilor;

10.2 sa accepte solutionarea eventualelor probleme in termen de 30 de zile de la data sesizarii acestora printr-un email adresat  administratorului;

10.3 sa accepte TERMENII SI CONDITIILE prevazute in acest articol odata cu lansarea comenzilor si sa achite contravaloarea marfii prin metodele puse la dispozitie la momentul finalizarii comenzi (ex. plata numerar, plata transfer bancar, plata card bancar). In cazul in care datorita unei erori de sistem electronic, comanda se livreaza fara sa fie incasata cumparatorul are obligatia sa anunte vanzatorul in 7 zile de la preluarea comenzii pentru a efectua plata, altfel vanzatorul trebuie sa asigure returnarea comenzii fara nici un cost de catre cumparator. In cazul in care cumparatorul nu anunta vanzatorul, vanzatorul are dreptul sa notifice clientul. In cazul in care nu se face pe calea amiabila plata se aplica punctul 12. Jurisdictia din acest termene si conditii.

11. Obligatiile vanzatorului

11.1 sa puna la dispozitia utilizatorilor gratuit informatii profesionale cu privire la produsele si serviciile sale.

11.2 Continutul publicat in  magazinul virtual are caracter orientativ. Caracteristicile produselor si documentatia tehnica aferenta acestora afisate pe site sunt puse la dispozitie de catre producatori si furnizori. Imaginile produselor sunt afisate cu titlu de prezentare. In functie de lotul in care au fost fabricate, aspectul real al produsului poate diferi.

11.3 sa contacteze clientii pentru confirmarea comenzilor, prin e-mail sau telefonic respectand legislatiei in vigoare si termenele de GDPR

11.4 sa livreze produsele conform informatiile disponbile pe site de la confirmarea livrarii, daca acestea sunt in stoc;

11.4 sa utilizeze datele personale colectate de la clienti/utilizatori in concordanta cu sectiunea Confidentialitate, parte integranta  din TERMENI SI CONDITII.

12. Jurisdictia – legea aplicabila

Relatiile contractuale dintre parti vor fi guvernate de legea romana. Litigiile care nu vor putea fi rezolvate pe cale amiabila, vor fi inaintate spre solutionare instantelor competente. 

In cazul existentei unor neintelegeri intre Vanzator si Utilizator/Cumparator/Client se vor aplica prevederile prezentului Document – Termeni si Conditii Online. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care rezolvarea pe cale amiabila a acestor litigii nu va fi posibila intr-un termen de maximum 60 de zile de la debutul lor, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Vanzatorului.

13. Dispozitii finale

13.1 Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea etc. Site-ului si/sau al oricarui Continut trimis de catre Vanzatorul Utilizatorului/Clientului/ prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic etc.), Utilizatorul/Clientul/ se declara de acord cu si accepta prevederile acestui Document („Termeni si Conditii Online”).
13.2 Daca oricare dintre dispozitiile de mai sus va fi gasita nula, nevalida, nefunctionala, sau nelegala, indiferent de cauza, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi ale Documentului.
13.3 Pentru mai multe detalii va rugam sa apelati Serviciul Suport Clienti aici, unde/de unde veti gasi un raspuns in cel mai scurt timp. Programul de functionare al serviciului de Suport Clienti este de Luni pana Vineri, in intervalul 9:00 -17:00, cu exceptia zilelor de Sarbatori Legale, asa cum sunt acestea stabilite de lege si cum sunt afisate pe pagina respectiva.

Isi rezervam dreptul de a modifica termenii si conditii generale in orice moment, fara o avertizare prealabila.